Quote of the day 17/6

Dagens citat kommer från den näst mest populära komikern i Amerika för ganska länge sen, Josh Billings.


Man kan uppfatta detta citat på hundratals sätt. Så uppfattar jag det.
Kärleken hela dig, eller en stor grupp av individer. Den sätter sig inte och koncentrerar sig på ett ställe så som avundsjukan kan göra, den sätter sig och pulserar ut negativa tankar direkt i hjärtat eller hjärnan, not literarily speaking. Det är endast att tänka att kärleken är starkare, den tar större plats, medans avunsjukan är en liten plutt, den är farlig, men man kan alltid dra bort den. Hitta och finna, det är det som är det större problemet. :)

Ha det bra!



Harry Potter maraton

Hej hej!
Har vaknat med huvudvärk och grått väder, ingen bra start på dagen enligt mig. :( Men, men, men, det kanske kan muntras upp med lite Harry Potter på schemat, eller vad säger ni? :D Det är så att jag har en så kallad Harry Potter maraton där jag ser varje film, en efter en, så att jag kan bli mer exalterad innan den nya kommer ut, smart va! Har sett filmerna tusentals gånger, trots det är det alltid lika kul att komma tillbaka till den magiska värld som J.K.Rowling har skapat och som har blivit återberättat genom film på ett så fantastiskt sätt! :)
Jag kan säga att jag inte ser de alla i sträck, om ni nu skulle tro det. De vises sten, Hemligheternas Kammare och Fången från Azkaban är jag klar med, idag blir det Flammande Bägaren, den filmen vår kära Robert Pattinson dör i. Nu är det bara sätta på hörlurarna och njuta av den fjärde filmen!
 
 



Vi ses!

Quote of the day 16/6

Dagens citat kommer från Johann Wolfgang von Goethe


Detta är helt sant och det handlar om vilken konst som helst, teckning eller lyrik. Det viktigaste av allt är ju inte att bara skriva, det är att framföra en viss känsla som kommer vara kvar efter att man har läst klart eller undersökt en målning. Tänk på vilken målning eller bok som helst så förstår ni. Ta mitt favvo exempel, Harry Potter, man läser ju inte den boken bara för att, liksom. Man läser den för att få en speciell och magnifik känsla som man letar efter mellan raderna där den gömmer sig. Tänk på det nästa gång ni läser något eller kollar på en vacker tavla. Är målningen bara där eller finns det någonting djupt bakom?¨


H&M Rea Day & Night

Hej hej!
Här kommer lite outfit tips från mig och H&M rean till en perfekt Dag och Natt outfit! Man kan fynda superbra på rean, kvalitet för pengarna vill man ha och med reorna så får man just det!

Topp - 99kr
Jeans - 249kr
Armband - 25kr
Skor - 175kr
Väska - 99kr
Summa - 646kr med REA, 1195kr utan, SPARA 550kr!


Klänning - 349kr
Skor - 149kr
Armband - 25kr
Hårspännen - 20kr
Läderväska - 300kr
Summa 842kr med REA, 1678kr utan, SPARA 836kr!

Det är bara att gå in på H&M:s nya renoverade hemsida, hm.se och shoppa loss på den underbara rean! :)

Ha det bra!


Canon Ixus 55 - inte så ny men bra!

Hej, hej, eller god natt rättare sagt! :)
Lyssnar på Let it be och Here Comes the Sun och laddar upp bilder från min "nya" kamera. :) Är jätteglad för den, får mig att göra nåt roligt på sommarlovet!
Bilderna är alla oredigerade!













STORA, COOLA BILDER, VA? :D :D :D




KUNDE INTE LÅTA BLI!

Completely true.

Ses med mer bloggande immorn idag!

Mammas födelsedag och biblioteket

Hej hej!
De dagarna jag inte har uppdaterat här på bloggen har jag firat mammas födelsedag, 10:de, varit på Barakrby handelsplats, 11:te, varit i stan med pappa, 12:te, och varit i Handen på biblioteket och läst medans jag åt sura nappar - en tradition när jag kommer till bibblan. :)
Idag ska jag möta upp mamma i Farsta centrum, vet inte riktigt vad vi ska göra, men det blir nog det vanliga, gå runt i butiker och shoppa! :D Jag och mamma har bestämt oss för att ta en sista minuten resa till någon plats i sommar, vi funderar mellan Turkiet eller Grekland, vi får se vilken resa som kommer upp helt enkelt.

Så såg min mamma ut när hon var ungefär 25år!


Juste, ville berätta för er att jag har tagit över familjens kamera och den är nu min! Lägger upp bilder från den senare, Marta goes fotoexpert säger jag bara!

Ha det bra!

Jedward in my heart

Min wallpaper på datan just nu:

Har gjort ett kollage, men den fick inte plats på höjden. Tryckte på en knapp, och den multiplicerades över hela skärmen! :)

Här är deras musikvideo från när de var arton, ungefär ett och etthalvt år sen. Snygga, det är bara det jag säger, tyck som ni vill! :P


Nu vill jag tänka ut några mål jag ska försöka nå under sommarlovet, som t.ex köpa något eller komma tillbaka till något jag inte gjort på länge. Vi får se vilka det nu blir...

Vi ses!

Ja, sjuans skolavslutning :)

Idag var det sommaravslutning för oss i Internationella Engelska skolan i Enskede, den som man alltid mer eller mindre har längtat till.
Sjuan har flygigit förbi som om den vore en supersnabb åskblixt följt med en åskknall. Man har blivit ett år äldre, fått mer kunskap instoppat i sitt huvud och upplevt mer upplevelser med moment som man aldrig kommer att glömma. För mig har sjuan haft mer solstrålar än mörka moln, som t.ex allt det jag har vunnit, idag vann jag förresten academy awards för sjuan i engelska och svenska. Ett stort leende bildas på mina läppar när jag tänker tillbaka och reflekterar hur förvånansvärt underbart detta skolår har varit.
Jag kan fortfarande inte tro att om bara ungefär två månader ska vi börja i åttan, skolåret då de nya betygen och nya känslorna kommer. Man får helt enkelt ta allt steg för steg, inte hoppa över någon bara, och se till vilka höjder det tar en till. :) :) :)

Nu till outfiten, idag hade jag en klänning från H&M trend som jag köpte ungefär i januari/februari, såg den och tänkte direkt att den skulle passa utmärkt till skolavslutningen. :D Lockade också håret utåt för att få det mer livligt och somrigt.




Jag gav också blommor till mr.Larsson och mr.Flynn som tyvärr ska sluta. I mr.Flynns blommor följde det med en dikt som jag har skrivit om ämnet Science. Lite kul med annat än blommor, tycker jag. :-)

Har sett på både X-men 2 och 3, jättebra filmer som är intresseväckande. Rekommenderas! :)

Ha det super!

Hans Bergström award ceremony yesterday

Hej hej!
Blogguppehåll på en dag igår, mådde illa efter alla åkturer med både buss och tåg... :( Tillbaka med ny energi idag! :)
Igår var det som ni alla vet vid det här laget prisutdelning i Täby för essay award. Skolan är ganska stor, men deras aula är lika stor som vår hörsal i Enskede. Det bjöds på fika, lunchbuffé och en mini dessert i form av chokladdoppade jordgubbar och chokladtryfflar. Alla som vannnågot fick pris i form av pengar, blombukett och ett inramat diplom som ni kan se på bilden nedan, där kan ni också se hur jag såg ut när jag var tre år gammal. :P

De som vann engelska skolans egna eurovision upträdde med sången L'amour est bleu som på finalen. Efter prisutdelningen fick vi alla fotograferas på den stora trappan i skolan, jag fick till och med sitta på den och vi alla fick säga "bikini" för att bli lite uppmuntrade och visa tänderna. :D
Min outfit får ni se nedan där jag också har på mig de nya skorna från H&M som jag köpte för två dar sen. :)

Blus, kjol och skor - H&M
Väska - vintage

Nu måste jag faktiskt gå och äta, är superhungrig. Senare under dagen kommer ett sommar-skolavslutningsinlägg! Med outfit, of course :) :-)

Ha det bra!

On the beach today

Hej hej!
Idag var hela klassen så som alla andra klassen i IESE på Class Trip Day. Vi valde att åka till Flatenbadet som ligger ungefär vid Tyresö.
Utsikten och själva platsen var väldigt fin, lite sandig bara, men det är ju det som är meningen... :) Vi hade det kul, nästan alla badade och tog sitt första dopp, så klart solade vi också! Några valde att stanna kvar och sola och bada lite till men jag åkte hem, tog en välbehövande dusch och åkte till mamma i Farsta centrum. Där köpte jag skorna som jag skrev om i några inlägg sen, säger inte vilka ni får se imorgon eller på skolavslutningen... :P
Imorgon ska jag ju till Hans Bergström Award Ceremony i Täby engelska skolan. Är rätt nervös, det är prisutdelning där jag kommer få pris för tredjeplats, att stå på scen inför människor som har ganska mycket makt är lite för överväldigande enligt min mening!
Jumpsuiten som jag hade på mig idag ser ni här! :)
Rules By Mary Short Big Buttoned Cardigan From Mq, H&M Divided Short Jumpsuit From H&M
Jumpsuit - H&M, Cardigan - Rules by Mary. http://lookbook.nu/hermione97 om ni är registrerade, hypa gärna! :)

Min morbror fyller år idag, ska gå och ringa till honom via Skype med mamma, han bor i Vitryssland, i Minsk.

Ha det bra på denna supervarma dag! :)

To the beach tomorrow

Har just packat ner handduken i strandväskan för morgondagens utflykt med klassen till Flatenbadet. Har inte varit där nån gång så det kommer bli kul att se hur det är där... Mat kommer jag att köpa där än att ta med en macka som kommer att bli varm och typ rinna över hela väskan och allt annat, nä, jag tar med mig bullar, mandariner och en fanta exotic så kommer allt ordna sig.
Outfiten blir bikinin under min nya korta jumpsuit, ni får självklart se bilder imorgon! :)
Så här kanske man skulle vilja se ut på stranden imorgon, men det här händer maybe only in the magazine world! :)


Elle UK, June Edition... <3

See y'all on the beach!!! :)

X-men

Hej hej!
Grattis Sverige på din dag, hur många år blir det nu.........ja, det blir många i allafall! :)
Idag har jag ägnat dagen åt att åka till Länna och köpa en present till mammas födelsedag med pappa. Vi köpte en jättehög och ganska stor klacksko som är gjort av en fin svart sten. Hoppas det uppskattas av mamma!
Nu har jag varit hemma och kollat på den första X-men filmen som heter just så, X-men. Den handlar om hur så kallade mutanter, människor med speciella krafter försöker bevisa att de inte är farliga för den vanliga mänskligheten. I varje fall gör mutanterna på doktor Xaviers sida det, mutanterna som är på Magnetos sida vill utbryta ett krig mot människorna och visa att de fortfarande är starkare. Handlingen kretsar mest runt Wolverine - han som kan dra ut metallklor ur sina knogar, och Rogue - hon som nästan kan döda en med beröring.
Jag blev positivt överraskad när jag insåg att jag tyckte i själva verket att filmen var underhållande och rolig. Nu kan jag säga att om ni vill börja att kolla på X-men och ni inte har sett på någon film förr, gå inte på bio och se den nyaste femte filmen. Börja med den första och följ handlingen och historien, det blir mycket mer spännande då, jag lovar!


Ska surfa in på hm.se och kolla på deras rea för hundrade gången!

Vi ses! :)

Citrus inköp!

Är hemma från en runda på stan med mamma i Beyond Retro och Weekday, visste inte att Weekday hade en vintagekollektion, väldigt fin faktiskt!
Blev inget vintage köp, hade velat stanna i Beyond Retro längre än till fem, så mycket fina saker att ögonen kan inte kolla på bara en enda sak!!! :) Det blev däremot ett köp på Kappahl, de har väldigt trendiga citrus t-shirts som jag inte kunde motstå ifrån, 25% rabatt kupong också!
 
Som ni kanske ser på bilden är axlarna "avklippta", sån typ av tröja har jag aldrig haft förut, kul med något nytt i garderoben. :)
Ska surfa in på www.letmewatchthis.com och kolla vilken X-men film som faktiskt är först, vill börja kolla på de eftersom hypen över den nya är så stor. Det är roligt att se vad det är som får människor fastklistrade framför tv rutorna kollandes på andra människor som förvandlar sig till blåa kvinnor eller andra mutanter! :D

Ha en bra kväll!

Oriental dream

Här är min orientaliska dagens outfit! Ska möta upp mamma i stan om någon timma.
Min outfit är upplagd på www.lookbook.nu/hermione97 , om ni är registrerade kan ni gärna hypa min outfit, blir alltid glad!
Ur&Penn Leaf Ring, Tracy Evans Oriental Pants From Beyond Retro, Åhlens Red Top, H&M Gold Bracelet

Måste gå och äta!

Vi ses!

Ponton 3/2010

Hej hej!
Har alla vaknat än??? Nä, skoja bara, klockan är liksom 12:46... Har ätit frukost i form av en toscabulle och en kopp svartvinbärste, jättegott!
Igår var jag i Handen, var på biblioteket och hitta en superbra tidning för ungdomar som gillar att skriva och läsa andras texter, Ponton, heter den. Alla som är från 14-21år kan skicka in sina dikter, texter eller bilder så har man chansen att bli publicerad! :) Tog nr.3 för 2010 eftersom jag ville börja med det tidigaste numret de hade på bibblan. Det numret handlar om skolan, vilka monotona böcker vi läser där och om olika gymnasieprogram och internatlängtan. Alla som jobbar på ponton, ni skriver superbra!!!




Man känner igen sig när man läser alla artiklarna och dikterna, man känner som om man har hamnat i en värld som passar en precis perfekt! Rekommenderar tidningen starkt! :)

Ses senare!

Red riding hood

Igår, nu är klockan 00:24, såg jag på filmen Red Riding Hood, den nya, mer läskiga versionen, inte den klassiska.
I den här filmen bor Valerie "rödluvan" i byn som vanligt med sina föräldrar men byn blir invaderat av den stora stygga vargen som är en varulv i den nya versionen. Valerie är kär i Peter, sin barndomskärlek, men måste gifta sig med Henry för att hennes mamma vill det.
Det är både ett triangeldrama och fantasy skräck historia. Amanda Seyfred passar för den oskyldiga men starka rödluvan. Å, en sak till, jag kan bara säga att han som spelar Peter är väldigt snygg! :)

Senare idag ska jag till Handen, till biblioteket, vill komma mer in i läsandet som jag har tappat lite.
I nuet blir det musiklyssnande och lookbook.nu!

God natt!

Gårdagens besök på Cos

Igår var jag som sagt på besök i Cos, H&M:s nya mer exclusivare butik på Biblioteksgatan i Östermalm.
Kläderna verkade aldrig ta slut!!! Så mycket kvalité och vackra tyger hade jag inte sett förut, det var också intressant att kolla på människorna som kollade på en själv som om man var ett klädesplagg - uppifrån och ner! :) Tog inte bilder på allt, här har ni ett smakprov på butiken, om ni vill se allt är det bättre att gå och besöka den inspirerande Cos butiken själv! :)








Nu blir det middagslagning i form av makaroner med ost och champinjoner. Wish me luck!

Ha det bra!

Metallic next in H&M

Hej hej!
Ensam hemma idag, både mamma och pappa jobbar kväll. Man vill kolla på någon serie men alla mina favoriter så som House, Gossip Girl och Vampire Diaries är tyvärr slut för säsongen. :( Det blir ialla fall lite mys med nya ELLE UK som jag köpte igår, bilder kommer under veckorna.
Prada, tänkte jag när jag såg vilka urcoola och läckra skor H&M ska få in under Juni månad, bara kolla på dem!!!

Jag kan bara inte vänta tills jag får prova dem i butik, hoppas man får syn på dem ialla fall, om dem inte är "exclusive" så att säga. :)
Ska gå och ta en mandarin.

Ses senare!


I'm still standin

Hej hej!
Gör saker på dagen, bloggar på kvällen, ungefär så ser min blogg ut just nu. :) Njuter av lovet, säger jag bara...
Idag var jag på stan med mamma, vi gick runt på Kungsträdgården där matfestivalen "Smaka på Stockholm" pågår, för mycket fulla människor så vi skippade att äta där och åt på McDonalds istället.
Kollar på Öob påsen som är full med alla mina saker från skåpet i skolan, min städdag blev lite tidigare eftersom jag ska åka på award ceremony i Täby för essay competition på onsdag. Gud, nu är det inga mer assesments, läxor och annat, snart är det sommarlov och efter det går vi i åttan, i åttan!!!
Här har ni min dagens outfit, blev nöjd med kombinationen av jeansklänningen och mina nya gladiatorsandaler! :)




Klänning - Gina tricot
Lilla halsbandet - Pilgrim
Stora halsbandet - Indiska
Sandaler - Vagabond

Kommer snart lägga upp bilder från mitt första besök på COS, H&M:s nya butik Collection of Style på Biblioteksgatan.

God natt, everyone!!! :P

RSS 2.0