Är det bara jag som längtar?

Hej hej!
Har bestämt att bloggen får hjälpa mig att fly undan vardagen under den närmaste veckan i alla fall. Den får bli en plats "where I let myself free", liksom. Plugg kan väl också nämnas, bara att det inte går överstyr! :P
Idag är det den trettionde november, alltså sista dagen i november. Imorgon är det redan första december, är det nån som kan tro det!?! Har nån märkt hur snabbt november gick, hur den bara flög förbi??? Well, nevermind that, imorgon börjar Julkalendern!!! Är det nån mer som kollar på det än bara mig? Jag tycker att det är bara så mysigt och man kommer bättre in i julstämningen på något vis. På tal om det så måste jag fixa en önskelista, annars blir det inga julklappar, vet ni!!! Får skriva på datorn denna gång, så det blir lite mer tydligare.
Idag har jag faktiskt inte pluggat någonting, kan bara inte göra det på onsdagar, vi börjar 8 och slutar 16, när jag kommer hem läbgger jag mig på sängen och sover, that's just what I do! Kommer att planera upp dagarna bättre då jag får med alla uppgifter som vi har innan betygen sätts.
Just det, har också lärt mig introt på Someone Like You på piano, är jättestolt med ett ont långfinger... :)
Så missa inte det första avsnittet av Tjuvarnas jul imorrn, otherwise you'll regret it!

Bad weather always looks worse through a window.
//Tom Lehrer



The ice queen and her court

Hej hej!
Som jag hade lovat att det skulle bli under helgen har jag ett "trend-rapport" att ge ut till er, hade bara ingen möjlighet att blogga då, var inte ens uppkopplad till internet! :)
Den speciella kollektionen som jag fokuserar mig på i veckan är Alexander McQueen's höst/vinter kollektion vid namn "The Ice Queen and her court". Det finns tre specifika trender i varje kollektion som man ser massproduceras eller "härmas" av andra.
Den första i denna kollektion är det jag kallar "Black and white with an edge". Färgen och formen är mer tredimensionell och är inte de klassiska svart och vit kombinationerna. Det kan man se på bilderna nedan. Har också tagit med ett alternativt plagg från de vanligaste klädbutikerna om man nu vill följa denna coola trend.
 
Freja Beha öppnade visningen. Till höger: Blus H&M Conscious Collection - 299kr.

 Image 1 of ASOS Dress with Embellished Neck
Denna klänning från asos är kanske inte en exakt kopia, men jag älskar detaljerna vid halsen! <3

 
Vet att
Johanna har en sån jacka från H&M, den passar superbra in på trenden!!!

Många på lookbook har adapterat trenden as well!
H&M Dress NUR KARAATA
H&M Glasses, Black Fur Coat, Club Couture White Lace Dress, Leggings, Acne Pixel Boots, Http://Www.Jaglever.Com
Rachel Marie Jones

Now I really have to sleep! See you tomorrow! <3



Where is Top Model?

Hej hej!!!
Har haft två assessments idag, sitter här och måste göra svenska reportaget tills på måndag när jag egentligen vill kolla på Americas Next Top Model...hittar inte avsnittet heller...
Nu när jag sitter här och tänker, man ska ju börja med julhandeln supersnart!!! Första advent är på söndag, och jag kan inte tro det! Nyss var det julafton och om bara fyra veckor är det jul igen, unbelievable... Önskelistan måste skrivas så snart som möjligt, föräldrarna vill alltid vara i god tid. :) Får kanske även lägga upp på bloggen vad jag vill ha!
Måste göra nåt nu för att inte dö i tråkighet. I say, just put a smile on your face and you'll be just fine! :D


Min dag börjar nu :P

Hej hej!!!
Vet inte om nån ens kommer märka att jag blogga idag eftersom jag för det mesta bloggar ganska sent. I alla fall, idag har jag faktiskt kollat på Gossip Girl, inte som jag skrev igår, och nu, precis nu ska jag plugga matte. Vet inte vad som har hänt, men jag blir liksom ganska utmattad när jag kommer hem efter skolan... Jag sätter mig framför datan, kollar på några videos på YouTube, och typ börjar sova framför skärmen. Sen orkar jag inte mer och bara lägger mig på sängen bredvid min älskade katt Boris och bara somnar. När jag vaknar är det klockan åtta, och vi ska tydligen äta middag. Som en sömngångare går jag upp och kryddar maten, det är det jag står för i familjens mat by the way, äter, känner mig piggare och piggare och sen börjar dagen rulla på liksom. Vet verkligen inte vad som händer... Nu är jag jätte excited över att jag nu, 22:07, ska plugga matte!!! :)
Jag ska försöka bättra på min livsstil, träna oftare (tränar redan) och inte äta sötsaker på vardagar. Sötsuget drar mig tillbaka i mitt gamla liv, jag vill bara släppa den fri och fortsätta lev med en positiv inställning!


Hur som helst, nu blir det mycket nödvändigt matteplugg som kanske, bara kanske, följs av ett Merlin avsnitt! :)

Monki Snow Wow

Har märkt att hela den här bloggdagen handlar bara om Monki stil och kläder, och det gav mig lite inspiration. Vad sägs om att jag varje helg kommer att ha en "trend report"? Jag kommer alltså att välja en designer kollektion som är "the most stylish" enligt mig och trenderna just nu, och jag kommer även att visa lite mer alldagliga alternativ om man vill prova på just den stilen. Man kommer även att se bilder från lookbook för att se på några andra som har tolkat den stilen för ännu mer inspiration! Låter det bra? Ni skulle vara supersnälla om ni kommenterade nedan!:)
Nu till det jag vill visa för er. Monki har släppt ut en "Snow Wow Collection" där dem förbereder sig för vintern och dess mörka och kalla dagar. För att göra vintern lite gladare har de valt att fokusera på lite mer färgglada toner! :)

De har allt från nattplagg till olika accessoarer för att liva upp den dystra stämningen lite grann, kolla gärna in dem här! Varje sak har en liten historia bakom som gör dem extra speciella! :-)

Gossip Girl blir det nu, dusch och sedan en bok i sängen. Är faktiskt spänd på denna idé, tror den kommer funka jättebra! :)

Talent works, genius creates.
// Robert Schumann


The Monkis

Hej hej everyone!!!
Hade på mig min Monki t-shirt igår och idag, tycker jättemycket om den - den är bara så sprallig och sprudlande med alla detaljer! :)
Första gången det inte var god mat i skolan, vem vill äta kålpudding, liksom?! Är rätt så trött efter dagen, med lite träningsvärk från gårdagen då jag hade både idrott och prova på dans, vilket var jättekul by the way! Väntar på mamma så hon kan komma hem och göra lite pannkakor, orkar inte göra dem själv, nämligen... :P Just det, har hört att Vampire Diaries har tagit en liten paus för säsongen och kommer tillbaka i januari, och jag undrar, kommer man orka att hålla ut? Vet inte, det var en svår fråga, men man har ju alltid Merlin! :D




T-shirt - Monki
Byxor - H&M
Skor - Skopunkten

Vill sova lite grann nu...zzzzz...vi ses senare idag! <3

Hi there!!!

Hej hej!
Har haft fullt upp i helgen då jag jobbade på kära Fotografiska som garderobiär, japp det är så det kallas när man står och jobbar i garderoben! :) Träffade en jättesnäll tjej vid namn Hulda som är min nyblivna arbetskamrat, hon har lärt mig så mycket på bara en dag, tack så mycket , Hulda!!!
Då jag inte arbetade i svart tröja och mörka byxor såg jag ut på detta vis!


Beige topp, jeans "klänning" och strumpbyxor - H&M
Skor - Din Sko

Måste gå och lägga mig snart, vill bara inte schasa bort Boris från sängen...
By the way, det är den 21:a idag vilket betyder att det är exakt två månader tills jag fyller 15!!! Can't wait! :)

The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls
//Pablo Picasso


Muse Starlight

Älskar denna performance av Muse på EMA 2006, låten är suuuuuuuuuuuperbra och man blir igång av den direkt! Lyssna och hör för er själva! :)


Måste plugga SO, nuuuuuuuuuuu!

Thursday before the science test

Hej hej!
Mycket plugg som är instoppat i denna vecka, imorrn har vi kemi test, SO uppsats inlämning och Franska brev inlämning. Lärarna vill verkligen få det överstökat! :)
Gav ut posters till vinnarna, kul att ni blev så glada! Tycker ni att jag borde ha fler utlottningar eller har ni några fler förslag till min blogg? Kommentera gärna! :)
Har fortfarande smaken av den mörka chokladen som vi prövade på engelska lektionen, orkar inte med mer choklad, man blir ju proppmätt på det!!!
Dagens outfit kommer här :D



Klänning, strumpbyxor + strumpor - H&M
Kavaj - Åhléns
Boots - Skopunkten

Måste renskriva franska brevet nu, ses senare!


Har gått och tänkt på denna låt hela dan...

Set Fire to the Rain



"But there's a side to you that I never knew, never knew,
All the things you'd say, they were never true, never true,
And the games you'd play, you would always win, always win,"

"But I set fire to the rain,
Watched it pour as I touched your face,
Well, it burned while I cried,
'Cause I heard it screaming out your name, your name
I set fire to the rain,
And I threw us into the flames,
Well, I felt something die,
'Cause I knew that that was the last time, the last time,"

I've made up my mind, Don't need to think it over, if I'm wrong, I am right

SMILE EVERY MINUTE OF THE DAY, BECAUSE YOU NEVER KNOW WHO'S FALLING IN LOVE WITH IT!

God natt! <3

The winners!!! :)

De två vinnarna som har vunnit varsin Nick Brandt poster med elefanten på är följande! :)

  Nike ! :) <3 om Utlottning av Nick Brandt posters:
Lejon & Elefant :)
13 November, 10:39  
   
  Eyra om Utlottning av Nick Brandt posters:
Fladdermus och lejon!! :D:D
12 November, 18:31
 
 Jag gratulerar er båda till vinsten och kommer med priserna till skolan imorrn, så håll utkik efter mig! :)

Kyckling och champinjoner står på middagsmenyn, måste gå och undersöka lite närmare...
Ha det bra! :)


Måndan efter prao 14/11

Hej hej allihopa!!!
Har haft en bra men ganska utmattande dag med fys träning med mr. Elf..., gud vad han körde med oss asså! :P Kom hem och ringde min chef på Fotografiska direkt för att acceptera garderobsjobbet som jag blev erbjuden. Hon sa att jag kunde komma på fredag, och att vi skulle prata lite mer om det, så jag fick alltså jobbet!!! JIPPIIEEEE!!! :) :) :) Hon sa också att jag ska kanske börja redan i helgen, c'est super pour moi! :)
På läxfronten är allt ganska lugnt, är klar med science lab report, franska brevet och de två matteläxorna. Bara, eller inte, SO uppsatsen och Science provet kvar då... Har planerat upp arbetet rätt så bra, så jag tror att det kommer gå ganska smidigt här! :D
Dagens outfit kommer här:




Kjol - Indiska
Skjorta, strumpor och cardigan - H&M

Boots - Skopunkten
Hade örhängen och halsband också, men de fick åka av innan idrotten.

Utlottningen av Nick Brandt posters slutar klockan åtta idag, och de som har kommenterat är på god väg att vinna!
Nu blir det te med mamma! <3

Helgens inköp <3

Hej hej!
Här kommer jag, lite utmattad efter allt pluggande sen igår plus idag. Är klar med lab-reporten och har gjort båda matteläxorna, planerat ut hela min SO uppsats och tränat på kemi provet. Måste bara bli klar med mitt franska brev tills imorrn så ordnar allt sig nog! :)
I helgen var jag på Myrorna och köpte denna fina tröja med axelpuffar för bara 145kr, märket är Nordiska Komapniet, alltså NK, så det är verkligen inte så illa för den!!! :D

Boris sover alltid på min säng nuförtiden!!!


Köpte också en lång, fin mörkblå och mörkgrön ullkappa för bara 80kr (!!!), ingen bild på den för den ska lämnas in på kemtvätt så den ska bli fin och len! Den var helt ren när jag köpte den, jag vill bara ta extra hand om den! :)

Det blev också ett snyggt halsband från Ur och Penn och bruna ögonskuggor från H&M, bra kvalité på ögonskuggorna där ( i alla fall på de "duos") faktiskt.



Det var allt från mig idag, hörrni! Måste gå och tvätta håret och sen skriva franska brevet. Har en känsla av att jag får sitta med den på morgonen imorrn också...

Ha det så bra!


Utlottning av Nick Brandt posters

Hej hej!
Idag blir det en plugglördag, vi har jättemycket över lovet, och man vill ju självklart hinna med.
Jag tänkte också köra en liten utlottning här på min blogg! Jag har nämligen fått tre posters från Fotografiska under min praotid, de föreställer det första elefantfotot som fotografen Nick Brandt tog från hans utställning. En har jag redan hängt upp på väggen tillsammans med min HP-poster, och de andra två tänkte jag att ni kan fightas om!!! :)
Så för att vara med i utlottningen behöver ni svara på följande fråga:
-Nämn två djur till som Nick Brandt har fotograferat för sin utställning "On this earth, a shadow falls".
Om ni inte vet har ni ju alltid internet att tillgå... Lämna ert svar i kommentarsfältet till detta inlägg med namn så jag vet vem det är som har svarat. Dem två som svarar rätt snabbast vinner! Vinnarna publiceras på måndag kl.20.00, så ni har fram tills dess på er! :)
Här kommer bilden:


Nu blir det science plugg! :)

Praotiden är slut...

Hej hej, eller borde jag säga god natt?
Idag var det som sagt min sista praodag på Fotografiska caféet. Det har varit jättekul och extremt roligt att få lära känna alla underbara människor, se hur verkligheten är på en arbetsplats, att även om det är bara ytan som syns så ligger det mycket hårt arbete bakom. Jag har verkligen inspirerats av min vistelse där, och personalen har tydligen också gjort det. Jag har frågat min "chef" om sommarjobb, och hon sa att jag kunde ringa henne lite senare nästa år och att vi skulle ordna det! Är inte det superkul?!?! Jag har även blivit erbjuden ett garderobsjobb under decemberhelgerna, och om jag tackar ja - vilket jag självklart gör, kan jag ringa min jättesnälla chef på måndag!!! Lite pengar är alltid bra att ha, och att få jobba i en sådan arbetsmiljö gör det hela ännu mer spännande!!! :) :)
Lite fakta om min dag var det där ja, och just det, jag skulle säga till er alla som går i min klass att SO-uppsatsen har blivit förflyttad från tisdag till torsdag, superviktigt!

Fin bild från den ljusa sommaren...

Nu blir det min älskade Vampire Diaries!
See you soon!!! :)

OnsdaG 9/11

Hej hej allihopa!:)
Första inlägget för dagen kommer lite sent, är ganska trött efter en intensiv arbets(prao)dag på Fotografiska Caféet. Det var både konferens och serverigsjobb idag, så jag är rätt så utmattad. Trots allt måste man ändå göra de tusentals läxorna som våra supersnälla lärare gett oss över höstlovet. SO uppsatsen känns jättejobbig, man ska nämligen göra en jämförelse mellan de tre stora revolutionerna och de i norra afrika. Oj, oj, säger jag bara. Våra föräldrar håller på med en hetsig diskussion om detta över mail, och Axels pappa har kontaktat miss Segerstedt, jag hoppas på en förskjutning på arbetet som det står i mailet.

Här är en bild på det jättestora ankaret vid hamnen vid Slussen!

Det var ju jättedimmigt idag, genom de stora fönstren i caféet kunde man inte se någonting!!!

Snart blir det middag! :)


H&M.com Trend med Frida Gustavsson

Ville visa er de fenomenala bilderna på Frida Gustavsson som gör en trend kampanj för H&M! Kläderna är förstår fantastiska, och kollektionen har varit ute i butik i några veckor tills den nu har kommit upp på sajten. Jag tror att jag till och med känner lukten av en kopia på mina Monki skor... Vad har ni att säga åt detta, H&M?


Lite väl lika, va? :)

Det blir House innan sängen! <3

Måndag 8/11

Två fina bilder som jag tog idag utanför Fotografiska, den ena på den jättefina utsikten, och den andra på den underliga skulpturen som står precis framför huvudentrén. Enlig mig föreställer den en val, men man kan ha andra tankar också... :-)




Andra praodagen på Fotografiska!

Hej hej!
Är hemma från min andra dag som praktikant på Fotografiska café och restaurang. Dagen har varit väldigt rolig och händelserik! :) Fotografiska caféet är ju inte bara ett café, utan de organiserar också konferenser och event, och det var det jag fick vara med om. Det var ett event på 160 pers som skulle hållas och jag skulle vara med och hjälpa till. Det serverades mat och dryck och så var det lite mingel, jag gick runt och samlade ihop alla tallrikar, glas osv, man skulle le och vara trevlig hela tiden, för det var verkligen ett seriöst företag. :D Det kändes jättebra att få vara med och delta i en sån stor sak, och man tänker inte på hur mycket hårt arbete som ligger bakom det ytliga!
Nu ska jag sätta på tevattnet, har nämligen köpt kanelbullar på vägen hem, mums mums ska det bli nu!!! Gossip Girl får man inte heller missa!
Vi ses!

Dagens shoppingtips är...

Denna jättegulliga tygpåse från Monki för bara 80kr!

Nu har Monki en egen webbshop där man kan hitta nästan allt som går att hitta i vanliga butiker! :)

Ha det bra!!! <3

Första prao dagen på Fotografiska!

Hej hej på er!!! :)
Idag var det min allra första prao dag, och det var på Café och Restaurang på Fotografiska. Jag hade inga som helst förväntningar, för mig kunde vad som helst hända, och det jag fick se tror man aldrig händer när man sitter där och äter sin lilla grillade macka.
Det som jag fick göra först var att polera bestick, och det är kanske inte det roligaste arbetet ever men det måste göras för nöjda kunder. Man tar bara för givet att besticken måste vara rena, men det finns lite hårt arbete(av mig) bakom det. :P När jag var klar gick jag ut till själva caféet och började "plocka", alltså städa undan brickor och sortera allt vidare resten i köket. Det var mycket skönare och intressantare än poleringen eftersom man fick möta kunder och vara lite trevlig. Personalen var alla jättesnälla och alla log och skojade hela tiden, så atmosfären var det inget fel på! :)
Dagens outfit bestod av svart topp och svarta byxor, den klassiska restaurang klädseln så att säga.
Här fick ni en liten inblick på min allra första prao dag, det var verkligen ett nöje för mig! :D

Ses senare! <3

Hej hej igen!!! :)

Här är jag igen, tillbaka från en lång rad bloggpauser och oförklarliga uppbrott, med ny energi och nya ideer om hur jag kan få tillbaka er, alla mina underbara läsare! :)
Nu kommer det inga fler konstiga pauser utan nån förklaring, jag ska försöka dedikera mig till bloggen så gott jag bara kan för att uppmuntra både mig och er! Jag vill inte säga eller lova er saker ni kommer att få se här på bloggen, utan ni får bestämma själva om ni är intresserade att läsa just min blogg. Den heter ju "Life With Fashion", så ni kan lista ut innehållet själva. :D
Jag kan bara säga en sak, att jag skriver både för er och för mig, och att några inlägg kommer gillas mer av vissa än av andra, men det jag kommer bjuda på framöver, det vill ni inte missa! :)
Jag blir alltid glad av respons, skriv gärna ett ord om vad ni vill se här på bloggen, förslag eller synpunkter, så hjälper ni mig att göra bloggen ännu bättre!!! <3


RSS 2.0