Study hard, or else...

Hej hej!
Har inte haft möjlighet till att blogga på grund av att åttan har verkligen börjat på riktigt nu! Försöker så gott jag kan att uppdatera så att ni får nånting intressant att läsa eller kolla på! :)
Vanliga tisdan i skolan idag med vikarie på franska och SO. Jag har märkt att man faktiskt måste "multitaska", göra omkring hundra (hmm, hmm) saker på samma gång när det gäller skolan för att lyckas att hinna med allt som pågår och händer, inte alltid lätt när man vill så gärna blogga med!
Dagens outfit kommer nedan, fotat med ja, min nya, mammas förra Iphone. Jätteglad! Måste fortfarande ha fokus på studierna än på "the appstore"...





Tror ändå att bilderna blir bättre med min kamera än med min Iphone, bättre skärpa och färgnyans.

I only ask to be free. The butterflies are free.
//Charles Dickens

God natt och ha det bra!

00.16...

Hej hej!
Idag var jag i stan med mamma och shoppade lite grann, köpte bland annat en rosa randig pennkjol och en blå randig skjorta, do you see the pattern? :P Ville också gå in på Myrorna, men tyvärr kom vi fram dit 5min innan de stängdes så det blev inget, nästa vecka kanske.
Å, just det. Gick in på 3 och fixade några grejer, säger inget mer, inlägg om det inom kort...
Monki sammanfattas just nu med en enda supergullig bild! :)


The writer, when he is also an artist, is someone who admits what others don't dare reveal.
//Elia Kazan

God natt på er!

Thursday 24/8

Hej hej!
Supergod mat i skolan idag, oxbringa med ris och god tomatsallad, tog två stycken! Efter skolan stannade jag kvar lite och gick på IGSCE surgery för matte. Det var bara 7 pers där, nästan alla från 8a, ingen från vår klass. Vi gick igenom "matrices", och vår mattelärare förklarade allt ganska bra faktiskt, kommer gå nästa gång med! Har fortfarande inte bestämt mig om jag vill göra provet i åttan eller nian, svårt att planera sånt på en gång.
Åkte till biblioteket och gjorde klart min lab-report med en påse godis bredvid mig som uppmuntran. Just det, på tal om godis, min supersnälla...mamma har fixat tandläkarbesök till mig den 20:de september, tack tack, säger jag bara.........
Jag hade på mig en skinnkjol idag (bild imorgon), och fick en tanke om att skaffa skinnshorts också, vinröda för den delen. Vet att H&M har ett par, de är lite höga i priset för mig, så försöker hitta ett par på Myrorna under helgen!
Bild-expressen

Vad tycker ni om skinnshorts? Kommentera! :)

Ha det bra!

Hypothesis done...and more...

Hej hej!
Har haft en lång dag idag, så som alla i min klass. VI VILL INTE HA 6 LEKTIONER PÅ RAKEN FRÅN 8 TILL 16! JOBBAR VI ELLER!?!?
Ja, där var uttrycket gjort... :-) Ville åka till Handen biblioteket idag och plugga lite, men sen kom jag på att jag glömde min plånbok, så jag gick av i Skogås och vände hem. Åker imorgon. Hade glömt lite till grejer tydligen... :)
Idag hade jag på mig en rosa vintage blus, mina vida jeans från igår och mina svarta spetsiga Monki skor. Ingen bild eftersom den var bortglömd precis som rutat papper och lim till biblioteket!
Imorgon kommer det bli kjol väder, alltså 23 grader på dan, så fram med shortsen och kjolarna och njut av de sista soldagarna, till och med om jag inte kommer ha barbent. Tror att det är slut på det nu, för nu äntligen börjar hösten komma smygande! :-D
Den absolut perfekta och trendiga höst-makeupen visar Blair Fowler i sin tutorial här nedan, kommer försöka mig på det, men först måste en vinröd ögonskugga införskaffas!



Vill avsluta med dagens quote utan kommentar:
It is not who is right, but what is right, that is of importance. //Thomas Huxley

Night! :)

I am Sam

Nyligen såg jag en film med mamma och pappa som hette "I am Sam".
Filmen handlar om en autistisk man, spelad av Sean Penn, som blir lämnad av sin fru strax efter att hon hade fött deras dotter som hon också lämnade hos honom. Man följer dotterns uppväxt och svårigheterna som uppstår när en pappa med en funktionsnedsättning ska lära ut och leda sin dotter ut i det riktiga livet. Men så händer nåt som kommer att förändra både dotterns och pappas liv för alltid. Se trailern för att förstå själva handlingen bättre! :P


Filmen berörde mig mycket... Man ser på världen med sina egna ögon, i vissa ögonblick utan att ens bry sig om hur andra känner och tänker. Här får man en inblick hur det är att leva i en värld där det är svårt för folk att förstå dig på allvar, att alltid bli nedkränkt och förödmjukad av samhällets perfekta värld. Tänk lite på andra också, visa alltid respekt och visa uppmärksamhet. Alla vi behöver det, utan det känner vi oss pyttesmå och osynliga. Se den här filmen för att se hur en sårbar man förvandlar till en stark karaktär som förändrar åtminstone en liten del av vår smått egocentriska värld!



Good night, take care! :)

Wide(but long as well) leg

Hej hej!
Tisdag idag, vanlig skoldag. Massor med nya läxor och assesments som måste lämnas in i tid. Imorgon är det "tortyr-onsdag" då vi har hela sex stycken lektioner på rad, börjar 8, slutar 16, en riktig arbetsdag! :)
Ville inviga mina nya jeans från Gina Tricot(som bara kostade 50kr!!!) idag, matchat med en jättehärlig och mjuk blus från Lindex och röda träskor från Åhlens!
Röd, grön blå, en ganska djup färgkombination att bära, men med rätt material som bomull och siden kan den bli lätt och böljande av din egen kreativitet! :)
 


Tog fler bilder, men jag tror att det faktiskt räcker med tre! :P

Ha det bra och vi ses!


Last Friday Night

Den här videon med Katy Perry tycker jag är jätterolig! Lite nördig kärlek här också... :)


Tycker ni mest om låten eller videon? Eller kanske både och? Kommentera gärna! :)

Good night! zzzzzz.......

Världens längsta bokbord 21/8

Hej hej!
Liten bloggpaus under helgen, var ju på Stockholms bokbord igår och köpte massvis med böcker. Mest klassisker för att man är alltid säker på att de kommer att vara lika populära om hundra år som de var när de skrevs allra först. Plus så kostade de allra flesta runt 10-20kr!
Idag var det "språkmåndag", kallar våra måndagar så för att vi bara har språkämnen, alltså svenska, engelska och franska idag. Idrott med, förstås. Ganska tufft men inte jobbigare än våra tortyr onsdagar! :)



Om ni undrar vad jag har på mig här så är det som följer:
T-shirt med bara axlar, Kappahl
Högmidje-jeans, Monki
Jeansjacka, H&M






Nu ska man gå och äta sen middag! :P

Ha det bra!


Klassisk loafer trend!

Hej hej!
Denna torsdag var fullspäckad med arbete och nya saker att lära. Första läxan är en lab-report och tre artiklar ska skrivas till SO:n under de närmaste veckorna. Åttan har bara börjat, säger jag bara! :)
Idag tänkte jag presentera loafern som är en skomodell som är väldigt moderiktig i höst, det fortsätter till och med in i våren. Loafern finns i alla tänkbara modeller, från den klassiska till högklackat och till den som brukar vardagligt kallas för mockasin. Här nedanför visar jag en Monki outfit som jag har satt ihop själv, väldigt preppy style med veck i kjolen och peter pan krage fast också modern med ridhatten! :)


LOAFERS Mandy 400kr
Hatt Jade 180kr
Kjol Danielle 300kr
Blus Silvia 250kr
Strumpor Polly 30kr

Sån loafer modell är väldigt klassisk så om man verkligen vill ha den rätta känslan tipsar jag er om att gå och leta second hand i vintage i t.ex Myrorna, jag tror ganska säkert att om man letar noga så kommer man hitta ett unikt par.

God natt och sov gott! :-)

Elle and Blair Fowler

Hej hej!
Har haft ont i vänstra benet hela dagen efter skolan idag, ville vila så ingen tidig bloggupdatering blir det. :) Första dan i skolan har varit rätt hektiskt men ändå intressant, se nya lärare och förbereda oss inför ett nytt spännande år!
Nu till en helt annan sak. Jag vill berätta för er om Elle och Blair Fowler, jag tror inte nån känner igen de vi namn men kanske vid deras extremt bra makeup videos. Elle och Blair är systrar (Elle är äldre), och båda har stort passion och en väldig intresse för makeup och mode. Det var Elle som började att lägga upp så kallade "make-up tutorials" där hon visade helt enkelt hur hon gjorde sina olika looks. Efter ett tag hängde Blair på.
Man lär sig sååååå mycket av dem och det är bara härligt att se och höra de prata just till dig genom kameran. Alla makeup intresserade tjejer borde kolla på deras videos för de är bara bäst på allt som har med det att göra. Om ni nu ska kolla, börja från början då Elle eller Blair började och fortsätt framåt, det är verkligen kul att se hur deras stil och personlighet utvecklas. Ni behöver självklart inte se alla 200 eller mer videos som de har gjort, välj det ni behöver och ni kommer bli uppmuntrade till att alltid se bra ut direkt.
Det känns att de peppar tjejer till att inte ligga där och inte bry sig om sin hälsa eller utseende, jag vet att inte alla gillar smink och så, men de hjälper till att få tjejer på benen igen. Värt att kolla!

Elle Fowler: http://www.youtube.com/user/AllThatGlitters21 
Blair Fowler: http://www.youtube.com/user/juicystar07 


Elle är blondin och Blair är brunett. Klicka på länkarna ovanför för att komma till deras Youtube sida! :)

Vi ses!

House of Night

Jag ville tipsa om en bra vampyrbokserie till er alla. Den heter House of Night och handlar om Zoey Redbird som lever i en likadan värld som vår, fast i deras värld är det normalt att vampyrer existerar, och då menar jag inte de som bor i gravkistor och är rädda för solljus. Hon blir alltså märkt med Vampyrens märke som menas med att hon inom en ganska lång period kommer förvandlas till en vampyr. Hennes vänner och familj överger henne och hon blir sänt till House of Night, en vampyrskola. Det viktigatse av allt för en henne är bara att passa in, inget annat.
I början förstod jag inte så mycket, sen klarnade det upp sig och boken förvandlades till en väldigt spännade och fängslande historia som inte bara passar för fantasy läsare. Många tonåringar kommer troligtvis att känna igen säg lite i berättelsen eftersom det handlar också om överlevnad i samhället som inte accepterar en som en själv.
Den första delen i serien heter "Marked" på engelska och Vampyrens märke på svenska, jag tycker att om man kan läsa den på eng. så ska man göra det, originalspråket är alltid bättre! :)
Den är skriven av en mamma och hennes dotter, så bådas synpunkter förekommer i boken.



Idag vill jag lägga mig tidigare, 6st lektioner är ganska jobbigt så man måste få the beauty sleep för att se ut som bäst för första riktiga lektioner imorgon! :)

God natt till er alla och vi ses med mer inlägg imorrn om jag inte bara lägger ut nåt spontant!


A little tribute to Belarus

Hej hej!
Å gud!!! Dagen har inte börjat så bra för mig, jag försov mig helt enkelt...och blev väckt av Ghadias sms 10minuter efter att vi hade börjat. Som tur var var det ingen riktig dag idag, utan den traditionella (för vår engelska skola), Clash of the Classes. Det är små tävlingar som alla i en och samma årskurs tävlar i, och vet ni vad??? 8E vann!!! Jag blev superglad, vi har ju inte vunnit sen......ja, jag kommer inte ihåg om vi har vunnit alls! :)
I all hast på morgonen tog jag på mig min nya, väldigt moderna Vitryssland t-shirt som kommer bli min nya gympa plagg. Man kan ju inte säga nej till en fin present från släktingarna va? :D


Blir lite spegelvänt, men det står Belarus på ryska i det vänstra hörnet. Sverige måste få lite vitrysk reklam i varje fall, så jag är glad att hjälpa till. By the way, pappa har en likadan!!! :)

Nu blir det Earl Grey! Grattis ännu en gång till vår roliga klass.

First day of school outfit!

Hej hej!
Bloggar ganska sent idag, hade en "busy day", som sagt. Det var ju första dan idag!!!! :) Första intrycket av alla klasskompisar var att de inte hade ändrats ett dugg! (Jo, kanske, men bara pyttelite då) Det kändes som om man aldrig lämnade skolan ens... Det var trots allt kul att få se alla igen och börja ett nytt år spänt år med allihop! :)
Denna första dag valde jag en inte så ny klänning att ha på mig, kolla nedan! :)


Också uppladdat på lookbook, hypa mig!! http://lookbook.nu/look/2293393-A-vintage-first-day-of-school

Måste verkligen förbereda mina skolsaker för imorrn!

Ses senare! :)

Yesterday+today

Hej hej!
Jag hoppas innerligt att ni som börjar skolan imorgon njuter av denna sista "fria" dag väldigt väl! :) Imorgon is the big day för mig, första dagen av åttan. Kan nån som är i samma sitution fatta det?!?! Tiden går som snabbt rinnande vatten i en porlande bäck, man hinner bara se att det blänker till och skimrar på ett ställe när solen träffar tidvattnets strålar. Själva ögonblicket flyger bara förbi... Imorgon börjar en ny och spännande fas av våra liv, och vi måste acceptera det så gott vi kan!
Så länge ni tittar på klockan och ser tiden flyga förbi kan ni jättegärna också kolla in min outfit här nedan! :)


Jag ser lite orolig ut på den här bilden eftersom det var en jättestor grupp av turister som gick på samma gata och alla kollade, så jag bad mamma att fota fortare! :D

Hatt - Åhlens
Blazer - Monki
Klänning - H&M
Strumpo  - H&M
Skor - Bianco
Scarf - mammas
Väska - H&M
Klocka - Casio (kul att nämna nya klockan också :P)

Nu ska jag gå och äta lite pizza och senare blir det nagelmåling. Rött eller oranget, måste välja...

See u all! :)

Tillbaka från Turkiet

Hej hej!
Nu är jag tillbaka på bloggen för gott kan jag säga, sommarlovet är nästan över, och med det börjar mitt nya "bloggäventyr". Har verkligen haft ett superskönt sommarlov både här i Sverige och i Turkiet där det var overkliga 36 grader, och bara det i skuggan!!! :) Solat, badat i Medelhavet för första gången, och ätit jättegod mat. Min semester med mamma lyckades, kan man enkelt säga.
Här i Sverige har jag gått och sett sista *snyft, snyft* Harry Potter filmen, shoppat *hmm, hmm* lite grejor, sett Bad Teacher med Ghadia :), och bara haft det väldigt skönt.
Lite svårt att börja skriva här på bloggen igen efter ett sån vilopaus, men jag tror ändå att skrivandet och innehållet kommer lyftas upp till en ny, mer intressantare nivå. Jag vill inte sätta en verklig kategori på min blogg, så som "modeblogg" eller "superpersonlig blogg". Min tanke är att skriva och lägga upp det som faller för och intresserar mig, och förhoppningsvis er också. Med det i tanken kan mina läsare själva sätte ett märke på bloggen om ni nu väljer att göra det. :D Jag kommer alltså skriva allt som kommer upp i huvudet för just det speciella ögonblicket och ni får följa med mig i mitt lilla färgsprakande liv. :)
Jag hoppas innerligt att ni alla har haft ett jätteskönt sommarlov som ni njöt av, för det har jag sannerligen haft! :)





















Ha det bra och njut av sista lovdagarna!!!


RSS 2.0