Am I going to France next year or not, that is the question...

Hej hej!
Hela dagen gick ganska långsamt, med tanke på att vi hade listening assesment på slutet också som var ganska förvirrande med alla brittiska dialekter från alla Storbrittanniens hörn! Efter skolan var det möte i hörsalen om resan till Frankrike som erbjuds av skolan i åttan om man pluggar franska. Mr.G var très amusent och berättade klart och tydligt att det inte var en shoppingresa vi skulle åka på. Alla tjejer blev väldigt förvånade, kan jag säga!! :) Enligt min del tror jag att jag kommer åka, mamma tillåter mig men är fortfarande lite orolig, pappa måste jag prata med, men jag tror ändå att jag kommer få åka till romantikens land! <3 <3 <3
Avslutar dagen med ett nytt avsnitt av Americas Next Top Model, det kopplar nog av mig inför helgen! Ja, just det, grattis till underbara Molly och Linni som kom vidare i Idol, Molly sjöng ju bättre än alla andra som tävla sedan 2004!!! :D Bara bäst!!!
Linni och Molly är vidare i kvalet. Foto: Pavel Maira

We employ the mind to rule, the body to serve.
//Sallust

Instagram is my favourite app ever!!! :)
Ha det bra!

I'm diggin' this bag!

Gillar denna väska från H&M! Påminner mycket om en Celinväska när man ser den in real life. Man kan bära den på två sätt, så som på bilden eller så kan man vika ut väskans kanter så man får plats med mer grejer! En optimal väska i höst, kostar 399kr och är mörkgrön, hallå, vem gillar inte det inför hösten. Tänk er att promenera med den genom de gula och oranga höslöven.........nu drömmer jag bort mig lite här, har redan en väska som jag gillar och som ni kommer få se snart framöver...



































Without music, life would be a mistake.
//Friedrich Nietzsche

God natt! :P

3 funkar igen!

Wiii, mitt internet på mobilen funkar igen, behövde bara starta om den.
Idag ville jag ju ringa till några prao ställen men tres nät är så himla jobbigt(vill uttrycka mig starkare) att det bara inte gick. Det får som sagt bli uppskjutet till imorgon!
Måste göra min engelska reading-log till imorgon, det är listening assesment då också, och så får vi tillbaka våra brev - en english day tomorrow, helt enkelt.
Från och med imorgon har jag bestämt att jag ska ta itu med saker, och inte skjuta upp dem. Vad får man mest ut av i livet, att sitta framför datan eller göra bra ifrån sig så man får vad man vill i framtiden? Jag väljer det andra alternativet från och med imorgon! Självklart ska man inte sitta isolerad från samhället och plugga ihjäl sig dag ut och dag in, men bra resultat lönar sig, och man kan alltid belöna sig själv för sitt hårda arbete. Det viktigaste är att vara nöjd med det man framför och presenterar, om man är stolt över sitt arbete kvittar betyget för att man vet att man har gjort sitt bästa. :)
Den här låten av Maroon 5 kan kanske hjälpa lite på traven också!


Ha det bra och tro på er själva! :D

Wednesday, and you know what that means...

Hej, hej!!!
Första gången jag provar att blogga med den nya blogg.se appen! Blev glad när jag såg den i app-store, nu kan man blogga vart man än är! :-) Ja, kanske inte nu för min del eftersom tre hade strömavbrott igår. Det går bara att ringa, ingen internet, ingenting. Hoppas att det löser sig! :)
Är hemma nu efter en lång och tröttsam onsdag med huvudvärk. Ska gå och ta en tablett efter det här. Men först måste ni ju få min dagens outfit, så här kommer den!

Byxor - Beyond Retro
Tröja - H&M
Skor - Monki
Ring+halsband - Lindex

Ha det bra, och vi ses!
//Marta

PS. Man kan inte ha den fina lila skriften här, bilden är på datan. :(


Blogging at last, 27/9! :)

Hej hej!
Nu är klockan 23:06, och jag bloggar för första gången på en vecka typ! Jag vill inte att det ska gå till så, och jag tjatar på studierna hela tiden, men det är så det är, skolan blir allt mer krävande. Jag vill ändå pusha bloggen framåt, och det ska jag försöka göra den här veckan, lämna gärna en kommentar om ni är nöjda eller missnöjda och kanske lite tips på vad ni vill se! :) Det skulle vara awesome!
Idag är det alltså tisdag, dåligaste skollunchen på länge med biffarna som smakade så konstigt... Det är så skönt att de flesta av våra assesments blev framflyttade så vi får lite break i alla fall. :D
Under förra veckan har det hänt mycket, jag blivit medlem på Instagram, heter hermione97 för er som vill skåda mina verk! :P Har färgat håret i en rödare nyans, är suuupernöjd med det!!! Har kollat jättemycket på bra film, mer om det i senare inlägg. Det där var kanske inte mycket, jag skriver och kommer på fler grejer framöver säkert. Alltid när man ska sätte sig och skriva ner eller berätta något så kommer man bara ihåg vissa saker, till och med om andra grejer verkade mer intressantare, vet inte varför det är så faktiskt...
Här kommer dagens outfit tagen med min Iphone, hittade inte kameran! :)





Posade lite här på slutet! :P Ville verkligen min vintage-ring och mitt nya nagellack från H&M!
(Å kanske min nya hårfärg också, kommer lägga upp då och nu bilder senare!)

Jeansjacka - Lindex
Sjal och strumpbyxor - H&M
T-shirt - MQ
Kjol+skor - Monki

Räckte det med bilder??? :D Nu när jag har Instagram kommer jag bli ett fotofreak!
Imorgon blir det upp tidigt, så god natt och vi ses imorgon med nya färska inlägg! :)

The only way to predict the future is to have the power to shape the future.
//Eric Hoffer


Little offer

De här höstiga nagellack som såldes mycket under våren på H&M, med namnet "Spring Nails", säljs nu på den stora H&M i stan, ni vet där vid NK, för bara 10kr!!! :) Åk dit och skaffa perfekta färger som ger er perfekta naglar inför höstsäsongen!

Lägger in en underbar låt av Muse - I belong to you, som också tydligen var med i New Moon. Älskar låten! :-)


After silence that which comes nearest to expressing the inexpressible is music.
//Aldous Huxley

God natt på er!

16/9

Hej hej på er!
Ett väldigt tidigt inlägg jag skriver, va? :) Anyways, det är friday idag, eller den slutar om typ en timma...ja, maten var awesome i skolan, tacoooos, supergott! :) På choicen gick vi runt i hela skolan med mr.L och letade efter ett ledigt klassrum där vi kunde kolla på en dokumentär om nine-eleven, upp och ner för trapporna blev det. Motionen och träningen ska man ju inte klaga på! Vi hittade ett klassrum, men tyvärr så funkade inte skolans internet, hela lektione blev bortslösad, eller kanske inte, med supermycket skratt med Christine! :-D
Jag hade ju min första hemspråkslektion idag, perfekt på en mysig fredag... Det är bara för höst-terminen som det kommer va så, efter jullovet byter jag till torsdag istället! :) Träffa mamma i Farsta, gick och köpten en ny mascara som blev den här, Loreal Lash Architect 4D Black Lacquer, har hört att den är jättebra, so we'll give it a good try!

Imorgon blir det definitivt hårfärgningsdag, lägger inte upp resultatet innan måndag, så ni får stå ut med det. :P
Kan bara säga "Intense Hot Brown", om det ger en liten ledtråd.

Ha det bra, stanna inte uppe för länge(och det ska jag säga)!

Horrible sportsday

Hej hej!
Kom tillbaks från Sportsday ung. 5 timmar sen, har bara slappat, ätit och sovit faktiskt. Som vanligt regnade det på vår sportsday idag, varje år blir 8e förföljda av "regn-förbannelsen", typ tredje året i rad nu, och det börjar bli superjobbigt. Tänk er att sitta ute, inte ens känna sina händer, ha blåa läppar och äta er macka som blir blötare och blötare för varje regndroppe som faller på den! Så kände många idag, det säger jag inte för att gnälla och vara överdriven. Kan de inte kolla efter vilket väder det blir först, innan de planerar våra idrottsdagar?!?!
Kan ju inte posta nån outfitbild, hade vanliga idrottskläder på mig idag, kände mig varm först, men när regnet kom blev det inte så kul. :):(
Tycker att den här låten av Queen är väldigt glad och uppmuntrande i såna stunder! :)


Nu blir det engelska plugg för mig, ska göra en rå-kladd på brevet som ska lämnas in nästa torsdag, skriva upp idéer, osv...
Det kommer kanske bli en hårfärgförändring för mig idag, får se om jag har tid, och om jag har visar jag självklart upp resultatet(om det inte blir för hemskt :P)!

Ha det bra!

Blue socks

Hej hej!
Tisdag idag, dagen efter den sköna instuderingsdagen. Idag hade vi SO-presentation där vi framförde våra artiklar för klassen. Jag presenterade om den amerikanska självständighetsförklaringen(gud, vilket långt ord!), i början var jag jättenervös! Sen släppte det, jag räckte upp handen och allt gick superbra!!! :)
Snart ska jag åka till Farsta, måste köpa macka för sportsday imorgon, satsar på en med tomat, mozzarella och parmaskinka - jättegott enligt mig!
En ny mascara måste jag också införskaffa, min har blivit lite gammal och effekten är inte speciellt "wow" som den var förr. Ska byta ut min "Million Lashes" från L'oreal till nån annan, det finns ju så många att välja på!
Här kommer dagens outfit:




Svart väst, tunikan med blomman på och de blåa strumporna - H&M
Leggings+skor - Monki

Nu måste jag fara iväg!
Vi ses! :)

Articles in the making

Hej hej och god morgon!
Idag blir det renskrivningsdag för mig, imorgon måste vi ju redovisa våra 1700-tals artiklar på SO:n, så idag måste allt bli klart! :)
På eftermiddan ska jag och mamma till stan för att ordna mig en praoplats förhoppningsvis. Jag hoppas bara att allt kommer gå bra, det är det enda jag vill.

Nu måste jag ta tag i min DN från 1949 (som jag köpte för 5kr på Hötorget!) och börja klippa! (Och skriva förstås)

Ha det bra så länge!

Nine/eleven...

Låt oss sörja alla som omkom och blev djupt påverkade och skadade vid attackerna mot World Trade Center den 11:te september 2001. Alla vid det här laget borde veta vad som har hänt. Ägna en tyst minut åt alla som kämpade in i det sista mot deras fasansfulla öde...

 


A quote + some adorable rings!

Sista inlägget för idag med underbara örhängen och ringar från Lindex! Älskar färgerna, perfekt inför hösten! :)

                                               
To give anything less than your best is to sacrifice the gift.
//Steve Prefontaine

Go'natt till er alla! zzzzz.....................


The Veronicas - Untouched



Boris jamar, han vill äta, och jag med, by the way. See you, breathe you, I want to be you... Den enda sången jag har hört av de och den är bra! :) Måste gå och äta som sagt, det blir revben bräserade med potatis och paprika.
Boris börjar hoppa runt som en galning nu, så hungrig är han! :)

Ses!

Maybelline Lipsticks

De senaste veckorna har jag blivit mer av ett fan av Maybellines Color Sensational läppstift! :) Har två stycken av dem, Ice Tea 715 som är neutral med lite skimmer, och Cherry Candy 550 som är ett rött läppstift med lite glans. De är verkligen suveräna, jag överdriver inte! Båda är krämiga, ger färg som stannar kvar och inte smetas ut. Alla de luktar bra också, inte den vaxiga vanliga läppstifts lukten utan mer som en fruktigt te lukt, svårt att förklara men man vill ha det på läpparna! Ska leta efter ett pastellrosa läppstift från Maybelline, måste leta under helgen... Tycker att det kommer passa bra med bruna, lite mörkare ögonskuggor.
Vilken färg är er favorit på läpparna? Tyck till!



Cubus hade 25% på allt Maybelline smink förra veckan, undrar om det är kvar, för då är jag där på lördag! :P

Nä, nu måste jag faktiskt göra matteläxan, vare sig jag vill det eller inte. Det är bara sätta på bra musik och köra igång!

Ha det bra! :)


Maths...mm...eeeh...I don't know

Hej hej!
Idag är det som sagt torsdag och sovmorgon, gillar dessa dagar förutom att det är matte förstås. Jag brukar gilla mattelektionerna, jag tycker om komplicerade tal och uträkningar, men inte med den undervisningen som vi har nu. Vår lärare förklarar allt men låter oss inte arbeta i boken som man ska göra, tillräckligt mycket för att vara säker på att "ja, nu kan man allt". Man måste alltså ta hand om allt själv, och jobba individuellt hemma. Men vad är våra mattelektioner till då, frågar jag?
Mamma är borta på nån kurs och kommer komma tillbaka imorgon, pappa jobbar som vanligt till elva på kvällen, så jag är ensam hemma! :) (Varför satte jag dir en smiley, undrar ni, va?)
Kamerabatteriet har slocknat och måste laddas så ingen dagens outfit idag...
Ja, nu har sjunde avsnittet av Hells Kitchen laddats ned, ska gå och göra Earl Grey också! :)
  

Vi ses snart!

Female power

Slutar onsdagen med en quote från drottning Elizabeth I (den första) av England.


The past cannot be cured.
//Elizabeth I

Lev i nuet och ta vara på livet, det förflutna kan inte förändras. Slösa inte tid på att tänka tillbaka på alla misstag och jobbiga tidpunkter i livet. Lev idag, så kommer vi alla klara livet galant! :)


EastEndCosmetics

Vill tipsa er om en bra hemsida där man kan köpa jättebillig make-up! Det är en engelsk sajt som har allt från kropps och hår produkter, till makeup och parfymer. Där har de alltid minst 50% rea på alla grejer, och det är inte bara skitmärken. Där finns L'Oreal, Maybelline, Nyx, Lancome...ja, massoe med olika märken, alltså.
Personligen tänker jag på att beställa nån av de två ögonskuggetrion till hösten från Nyx därifrån.
NYX  Eye Shadow Triple Shadows TS 12 Golden/Rust/Walnut BronzeNYX  Eye Shadow Triple Shadows TS 21 Copper/Rust/Bronze
Båda kostar 4 pund styck, alltså ca. 45kr, och Nyx är bra kvalité. Till och med tillsammans med frakten här till Sverige blir det betydligt billigare än om man köper det här. Kan bara inte bestämma mig vilken av dem två jag ska köpa... Det viktigaste för mig är att ha den vinröda färgen, och den finns ju på påda paletterna, så det blir lite svårarare att välja. :)

Här är en länk till sajten: http://www.eastendcosmetics.co.uk/

Ha det bra, ska äta sen middag snart och sen blir det Magnum glass!

Skolfoto today...

Hej hej!
Är hemma från en lång "tortyr-onsdag", den är lång i vårt schema, jag lovar! Ja, och så hade vi skolfoto idag också. Tycker det är roligt att ta klassfoto, alltid spännande att se hur alla kommer att se ut sen. Hon som fota helklassen var jättebra, men han som fota själportsträtten asså...Han var typ sur, tråkig och besviken på allt man gjorde, " näsan lite dit, nej hakan åt vänster,nej, nej nej, lyft på huvuduet lite,mmhfmhmhmhm...." Han blev aldrig nöjd och med hans ansiktsuttryck kan man inte heller bli uppmuntrad heller. :(
Här kommer i alla fall min outfit som jag hade till fotot idag, gillar den kjolen jättemycket, den är supermjuk och skön!


Blus - Vero Moda
Kjol+strumpbyxor - H&M
Skor - Deichmann, tror jag.

Den här är favvobilden på länge, gillar hur kjolen rör sig! :)
Mamma kommer hem snart, ska dricka te, sen blir det Engelska och till sist SO, blir mer inlägg framåt kvällen , så håll utkik! :-)

Tuesday 6/9

Hej hej!
Ingen större bloggdag idag, svenska prov imorgon och massor med läxor som ska lämans in. Precis när man är klar med en läxa kommer det alltid upp en till när man vill vila och ta det lugnt, så funkar det liksom... :(
Imorgon har 8e skolfoto, då blir det outfitbild. Har redan bestämt vad jag ska ha på mig, bara inte strumpbyxorna till kjolen, svårt att välja passande färg.
Bjuder på en låt av Maroon 5, She Will be Loved, passar för kvällsstämningen!


Caress the detail, the divine detail.
//Vladimir Nabokov

Good night!

Freddie Mercury - 65

Hej på er!
Idag vill jag göra en hyllning till den bästa artisten som någonsin fanns och kommer finnas, Fredie Mercury som skulle ha fyll 65 år idag, solisten i rockgruppen Queen.
Freddie gjorde allt för musiken och hans sånger och verk är på alla sätt gudomliga, jag överdriver inte. Hans passion var så stark att den alltid sken igenom han som en stark solstråle när han var på scen. Jag tror att alla ni har hört låtarna "We will rock you" och "We are the champions" men kanske inte visste att det var Queens låtar, nu vet ni det i alla fall. Här nere kommer tre av mina personliga favoritlåtar från gruppen Queen, de är vad alla sånger behöver vara, förmedla en känsla som får en att tappa andan! :)

Don't Stop Me Now


Another one bites the Dust


Killer Queen

Feddie var kanske annorlunda, men hans röst är oförglömlig. Han var intelligent, begåvad och mycket talangfull.
Freddie Mercury dog den 24 November 1991 av lunginflammation som orsakdes av AIDS. Han kommer alltid bli ihågkommen och hans musik kommer att spelas i all evighet. Vi sörjer dig Freddie... :(
 

I won't be a rock star. I will be a legend.
//Freddie Mercury


Idol 2011

Idag börjar den nya säsongen av Idol på Tv4. En ny jury, och självklart nya deltagare. Kommer ni kolla eller är det inget för er? Själv tycker jag om att kolla på auditions när de väljer ut hundra st. som kommer att gå vidare, det är ju kul att få se hur alla sjunger, så jag och mamma sitter där framför tv:n och kommenterar alla! :)


Mest av hela juryn så gillar jag Anders Bagge, han är bara så rolig och gullig på ett sätt! Det är ju också kul och kolla när Anders och Laila inte kommer överens, för då blir det fight! :-D

Kommer ni kolla, börjar om 7min, by the way! Kommentera! :)

American revolution

Hej hej!
Ser ut som om alla kommer plugga idag, så jag hänger på. Två artiklar om amerkanska revolutionen måste bli klara tills på tisdag, svenska språkhistoria prov på onsdag, och massor med andra läxor till måste bli färdiga. Har gjort en liten planering på allt som måste göras i Iphonen för att ha lite bättre koll. Rekommenderas för att inte bli för stressad! :)
Jobbar till klockan tre, sen tar jag rast. Bättre att dela upp tiden än att sitta och arbeta flera timmar i sträck. Jag blir mer motiverad av att ha flera pauser emellan då man kan göra nåt roligt.


Självständighetsförklaringen, here I come! :-D


Free audiobooks

En jättebra app till alla er som har en Iphone, troligen också Android, är Free audiobooks. Det är en app där man helt gratis kan ladda ner och lyssna på engelska ljuböcker helt gratis! Det finns massor med klassiker, så som Alice i Underlandet, Sherlock Holmes och A Christmas Carol. Har inte provat att ladda ner en bok, men är så sugen! Måste bara komma på lösenordet för vårt wi-fi nätverk så blir det lättare att ladda ner! :)


En sak till vill svara på denna kommentar:

Anonym om Myrorna höstfynd 3/9:
var ligger myrorna?
IP: ***

Den av många "Myrorna" butiker som jag brukar gå till ligger precis bredvid Hötorget. Om man går över gatan från själva torget till där Adidas ligger så fortsätter man bara rakt fram på Sveavägen tills man kommer till Adolf Fredriks Kyrgogata. Sväng vänster och precis där ligger Myrorna! Man kan också gå in på www.myrorna.se och kolla över deras lista över butiker för att hitta den som ligger dig närmast.

Kram :)


Myrorna höstfynd 3/9

Hej hej!!!
Idag har jag varit på en hel shoppingrunda bara i en butik, nämligen Myrorna. De har fått in massor med höstaktuella plagg som ser ut precis som nya! Jeansen är ju bara superbra, köpte mina TIGER jeans för bara 60kr!!! Kan ni fatta det!?!? Normalt kostar de ju runt 1200...
Efter mina inköp har jag faktiskt insett att jag måste rensa min garderob för att få plats med grejerna så det kanske blit nån form av bloppis framöver, precis som hos min vän Johanna, kolla in hennes med!
Här är bilderna på inköpen!

Väst - 35kr

Stor stickad tröja - 65kr

Skotsrutiga shorts - 30kr

Vit skjorta - 65kr

TIGER jeans 60kr

Summan för allt blev bara 255kr!!! I vanlig butik skulle det kosta betydligt mer, så nu tycker jag att det är mycket bättre att handla vintage och second hand, vissa plagg ser helt nya ut, till och med! Alla höstnyheter, jeansmodeller och blusar finns på Myrorna till ett mer tillgängligare pris. Man får ett unikt plagg, som ingen annan kommer att ha på köpet! Glöm inte det.

Ha det bra, ska gå och dricka Russian Earl Grey nu! :)

Monki set 2/9

Vilken härlig aqua, turkos blå färg Monki har fått in i deras sortiment. Lite avvikande från deras "brittiska" trend i år, men ändå lika coolt och trendigt om man matchar det med senapsgult, pumporanget eller violett! :)


Mina favoriter är nog Rosanna blusen och Belina kjolen. Man kan ju ha de tillsammans med! Var inte rädda för att vara lite (galna) trendiga ibland! :-D

The butterfly counts not months, but moments, and has time enough.
//Rabindranath Tagore

God natt


Jackie Evancho

Har upptäckt detta bedårande klipp på YouTube. Det är från "America's got Talent", klickade bara på det, utan att veta nåt. Blev sååååååååååååååå överraskad av den lilla tioåriga tjejen!
Kolla på det, ni kommer att få goosebumps, jag looovar! :)


Jag fick tårar i ögonen, så stark var min reaktion!
Kommentera gärna, och säg vad ni tycker! :)



September began

Hej hej!
Ja, nu är hösten verkligen här eftersom September månad har börjat, snart kommer det kyliga vädret och den mustiga lukten av höstlöv...
Idag är det fredag, andra september. Musik i skolan var det roligaste ämnet idag, Dancing Queen av ABBA som ingen ville sjunga. Vad då? Det är ju kul att få sjunga, speciellt i kör(då menar jag inte att jag vill ha kör som choice)! Efter skolan åkte jag hem och spenderar min fredasmys tillsammans med en tekopp, Svenska hollywoodfruar, franska glosor och svensk språkhistoria. Ett väldigt fascinerande sällskap!
Outfit idag blev rätt så färgglad eftersom jag kände mig för att liva upp dagen lite grann! :)



Jeansjacka - Lindex
Väska  - Accent
Blus, kjol och strumpbyxor - H&M
Skor - Åhléns

By the way: tack Ghadia för lånet av ditt paraply, räddade min dag! Gillar inte regn! :-)
Kram

RSS 2.0