Böckernas handling

Fick en kommentar om vad mina böcker i samlingen handlar om, (hej Ghadia) :)

Första boken är Alice i Underlandet och jag tror att alla vet vad den handlar om, ni vet hon ramlar ner i ett kaninhål...
Andra boken är Pappa Långben, den handlar om en sextonårig tjej som bor på ett barnhem, en av cheferna på barnhemmet upptäcker hennes välsrivna uppsatser och bestämmer sig för att ge henne pengar för att gå på college, men på ett vilkor. Hon måste skriva brev till honom varje månad. Den här boken kom ut år 1912 och består av tjejens brev.
Tredje boken är Agnes Cecilia - En sällsam historia, det är en bok sriven av en svensk författare, Maria Gripe, och den handlar om Nora, hon börjar höra mystiska steg i trappan och få underliga telefonsamtal, hon börjar förstå att någon från en anna tid söker kontakt med henne.
Fjärde boken heter Unga kvinnor, den handlar om systrarna March som växer upp i en liten stad på 1860-talet i USA. Deras pappa är ute i krig och de har ont om pengar. Deras dröm är att bli rika och uppvaktade, och en av dem säger att fina unga damer inte har det roligare än de själva...
Femte boken heter Den hemliga trädgården, den rika flickan Mary flyttar från Indien till sin farbror i England. Där får hon många vänner, hon finner även en nyckel till den hemliga trädgården som har varit låst i tio år. När dörren öppnas uppräcker hon en värld som förändrar både trädgården och henne själv.

Som ni kanske har upptäckt handlar alla böckerna om flickor, tjejer eller kvinnor, det var nog det som drog mig till dem när jag såg dem på hyllan i affären.

Lyssnar på låtar från Burlesque nu. Lägger kanske upp en video på nån imorgon.
Ses


Kommentarer
Postat av: ghadia :)

Hej Marta :) P

p.s. böckerna verkar vara bra :D

2011-03-16 @ 16:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0